Duurzame Werkkleding

Wist je dat de kledingindustrie de op één na grootste vervuiler ter wereld is? Dit is één van de redenen waarom je juist zou moeten kiezen voor duurzame bedrijfskleding. Het maken van kleding bestaat uit verschillende stappen deze stappen bepalen of het product ook echt duurzaam is.

Milieuvriendelijk

Diervriendelijk

Werkklimaat

Lokaal ondersteunend

Nog een reden om voor duurzaam te kiezen is het grote verschil tussen normale werkkleding en duurzame werkkleding. Namelijk de stof die wordt gebruikt. De meest gebruikte stof voor kleding is normaal katoen. Om een katoenplanten te onderhouden is er heel veel water nodig ongeveer 8.000 liter voor 1 kilo katoen. Dit is genoeg water om één persoon 10 jaar te voorzien van drinkwater en dat water moet ergens vandaan komen. Het water dat gebruikt wordt voor de kledingproductie betekend dat er minder water over is voor de mensen en dieren die het beter kunnen gebruiken.

 

Onze duurzame werkkleding wordt voornamelijk gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester. Biologisch katoen wordt alsnog water bij gebruikt, maar heeft als grote voordeel dat er geen chemische stoffen worden gebruikt waardoor het veel minder belastend is voor het milieu. Het polyester bestaat voornamelijk gerecyclede PET flessen.

NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsEspañol
×

Hallo!

Klik op onze vertegenwoordiger hieronder om te chatten via WhatsApp of stuur een e-mail naar support@eleven55.nl.

×